Google Seach Console

Google Search Console används av webbansvarig för att förstå hur webbplatsen fungerar, här förklara jag hur.

Google Search Console

Search Console

Search Console är en tjänst som ger dig feedback om hur din webbplats fungerar i Googles sökresultat. Verktyget har två huvudfunktioner:

  1. Den bevakar ditt resultat i Googles sökresultat.
  2. Den visar hur Google ser din webbplats.

Med en sökordsanalysrapport kan du besvara viktiga frågor såsom

  • Vilka sökningar drar besökare till din webbplats.
  • Vilka personer som klickar på länkarna.
  • Vilka webbplatser är länkade till din.

Det är viktigt att veta vilka de vanligaste sökningarna är för om du ser irrelevanta sökord eller sökfraser behöver du ändra i texterna på din webbplats.

När det gäller klicken så vill du veta hur många gånger din webbplats visats men inte fått några klick. Det betyder att innehållet inte matchar det personen sökte efter.

I Google Search console finns rapporten om mobilanpassning som består av de sidor som inte fungerar bra i mobiltelefoner, så att du kan åtgärda de sidorna. Sidor som inte är mobilanpassade kan uteslutas ur Googles sökresultat.

Två andra praktiska rapporter är Genomsökningsrapporten och Google Indexrapporten. Genomsökningsrapporten visar om Google kan besöka alla dina sidor om inte, då visas inte heller dessa i sökresultatet. Google Indexrapporten visar vilken information som är registrerat om din webbplats.

Här skapar du din inloggning till Google Search Console

När din webbplats är upplagd och verifierad kan du börja använda rapporterna och förbättra din digitala närvaro på Google.

Mer om sökmotorer?

Inga inlägg hittades.