Säkerhet i WordPress

Vad vet du om säkerheten i din WordPress webbplats? Hur ofta uppdaterar du dina tillägg och säkerhetskontrollerar din webbplats? Idag vill jag berätta lite om säkerheten i WordPress och hur viktigt det är att uppdatera tillägg och din plattform.

WordPress är ett levande verktyg, byggt på open source* och alltid i förnyelse.

Detta betyder kortfattat att programmeringskoden är tillgänglig för alla som vill skapa teman och tillägg men tyvärr också för de som vill sprida virus, trojaner och annat otrevligt.

Att uppdatera betyder att du får de senaste utvecklade versionerna ofta med ny funktionalitet men också att du får bättre säkerhet mot hackning och skadlig kod eftersom eventuella säkerhetsproblem har lösts.

Eftersom en WordPress-webbplats ofta består av program från olika programmerare behöver oftast de olika programmen uppdateras samtidigt. Annars kanske de inte kan “prata” med varandra och vissa funktioner slutar att fungera.

Eftersom WordPress är ett levande verktyg så uppdateras detta hela tiden och med jämna mellanrum lanseras nya versioner av verktyget. När en ny version av WordPress-verktyget lanserats utlöser det ofta en uppdatering av alla nivåer ovanför eftersom dessa måste fungera tillsammans med den förändrade versionen av verktyget. Ibland kan också ändringar i verktyget skapa ändringar hos webbhotellen men det är väldigt sällan.

Tänk på! Att problem kan uppstå och måste kontrolleras innan du uppdaterar

En annan anledning till varför alla olika delar till WordPress uppdateras är att någon upptäckt att det i programmeringen finns ett säkerhetshål. Genom dessa “hål” kan illvilliga hackers skicka hot mot din webbplats. Tyvärr – är det inte bara välbesökta eller välkända webbplatser som drabbas. Dessa attacker sker vanligtvis genom robotprogram som helt enkelt scannar hela Internet efter kända säkerhetshål och när de upptäcker ett hål kommer en automatisk attack. Resultatet av attackerna är oftast:

  1. Din webbplats dör – dvs försvinner
  2. Din webbplats ändras till en annan sida – kan vara bara trist eller otrevligt utseende men även spridning av porr etc.
  3. Trojaner och virus läggs in på din sida. Sidan ser då ofta ut som vanligt men besökare får mer med sig än information.

Att uppdatera sin WordPress webbplats är därför ett måste för alla som vill ha en säker webbplats som även är säker för dina besökare. Extra viktigt förstås om du har en företagswebbplats!

Det är lite knepigt att uppdatera – därför har jag skapat ett erbjudanden för att du enkelt ska få en säker och uppdaterad på din WordPress-webbplats.

Förvaltningsavtal

I ett förvaltningsavtal schemalägger jag tid varje månad för att gå igenom er webbplats och uppdatera tillägg och säkerställa att det fungerar. Jag söker igenom webbplatsen så att ingen skadlig kod/malware finns på din webbplats.

Kostnaden är fr. 890* kr/månad

* En startkostnad på 520 kr tillkommer.