Vad är SSL

och varför behöver jag det?

Har du lagt märke till att vissa hemsidor har ett grönt hänglås bredvid webbadressen? Har du också märkt att vissa adresser börjar med https?

Detta innebär att webbplatsen har ett SSL-certifikat installerat. Det gör att anslutningen till hemsidan är säker och krypterad vilket innebär att de uppgifter du skriver in på webbplatsen inte delas med någon annan än dig och hemsidans ägare.

Vad är SSL?

SSL är en förkortning av Secure Socket Layer och är en teknik som används för att kryptera trafiken mellan en hemsida på en webbserver och en besökares webbläsare. Det är betydligt svårare för obehöriga att lyssna av trafiken mellan hemsidan och besökare. Den här tekniken används t.ex. när du loggar in på din WordPress webbplats eller när kortuppgifter skickas mellan webbserver och besökare.

Tre andra fördelar med SSL

Det främsta syftet med SSL är att säkra infon mellan besökaren och webbplatsen. Men det finns även andra fördelar med SSL:

  • SSL får din webbplats att visas bättre bland Googles sökresultat, framför sidor som saknar SSL-certifikat och därmed https-webbadresser.
  • SSL får din webbplats att framstå som trygg och säker, vilket också kan bekräftas av en besökare som kan klicka på hänglåset vid adressfältet.Inte säkerwebbplats med SSL
  • SSL kan omvandla din webbplats besökare till kunder då https-webbadressen som kommer med SSL-certifikatet visar att din sida är säker. Det kan öka chansen att besökare väljer att handla hos just dig.

Hanna Hansson

Webbdesigner/Ägare

0736-229060

 info@hawebb.se

Andra tjänster

Förvaltning av webbplats

I ett förvaltningsavtal schemalägger jag tid varje månad för att gå igenom er webbplats och uppdatera tillägg och säkerställa att det fungerar. Jag söker igenom webbplatsen så att ingen skadlig kod/malware finns på din webbplats.

Läs mer om Förvaltning av webbplats

Webbdesign

En bra webbdesign är när webbplatsen motsvarar både dina och besökarens behov. Oftast handlar det om att webbplatsen har en genomtänkt struktur och tilltalande information. Det handlar om att besökaren ska känna igen sig, antingen de surfar med surfplattor, dator eller mobil.

Läs mer om Webbdesign

Nyhetsbrev

Att skicka ett nyhetsbrev är ett enkelt och billigt sätt att marknadsföra dig och dina produkter och tjänster. Jag hjälper dig att utforma en mall som passar din ditt företags grafiska profil. Då kommer dina kunder känna igen sig både på webbplatsen och i e-postutskicken.

Läs mer om Nyhetsbrev