Sociala Medior

Att synas på sociala medier ökar din digitala närvaro

Att synas på sociala medier

Enligt Svenskarna och Internet 2016 använder nästan 80 % av svenskarna sociala medier och i åldersgruppen 36-45 år använder nästan hälften professionella nätverk som LinkedIn. Det är därför viktigt att ta fram en strategi för hur företaget ska synas på de olika medierna.

Följande bör finnas med i strategin för att synas på sociala medier:

  • Syfte
  • Målsättning
  • KPI:er (=nyckeltal som används för att mäta effektivitet hos en verksamhet)
  • Kanalval, dvs vilka medier som ska användas
  • Innehållsstrategi, vad som ska delas på medier
  • Budget
  • Ansvarsfördelning

Att synas på sociala medier innebär inte bara att annonsera på Facebook utan det finns så mycket mer som ett företag kan göra för att öka sin digitala närvaro på internet. Det är även viktigt att ni får en bra bild av vilka metoder, tillvägagångssätt och kanaler som finns tillgängliga. Bekanta er med begrepp som Social selling, Content Marketing, Marketing Automation, Display- och retargeting-annonsering, sökordsannonsering, sökmotoroptimering och Inbound Marketing.

Kan jag hjälpa till?

Verkar det överväldigande? Lugn, jag hjälper dig. Klicka här för att få en kostnadsfri offert!

 

Hanna Hansson

Webbdesigner/Ägare

0736-229060

 info@hawebb.se

Andra tjänster

Förvaltning av webbplats

I ett förvaltningsavtal schemalägger jag tid varje månad för att gå igenom er webbplats och uppdatera tillägg och säkerställa att det fungerar. Jag söker igenom webbplatsen så att ingen skadlig kod/malware finns på din webbplats.

Läs mer om Förvaltning av webbplats

Webbdesign

En bra webbdesign är när webbplatsen motsvarar både dina och besökarens behov. Oftast handlar det om att webbplatsen har en genomtänkt struktur och tilltalande information. Det handlar om att besökaren ska känna igen sig, antingen de surfar med surfplattor, dator eller mobil.

Läs mer om Webbdesign

Nyhetsbrev

Att skicka ett nyhetsbrev är ett enkelt och billigt sätt att marknadsföra dig och dina produkter och tjänster. Jag hjälper dig att utforma en mall som passar din ditt företags grafiska profil. Då kommer dina kunder känna igen sig både på webbplatsen och i e-postutskicken.

Läs mer om Nyhetsbrev